Veg?n "?mlesztett sajt"

2023-03-06

sponsored links

M?r nagyon r?g?ta itthon csin?ljuk a n?v?nyi tejeket, ?tejsz?neket?, de csak a napokban jutott eszembe, hogy ut?naj?rjak, m?sok mihez is kezdenek arra alkalmas ?masin?val?, vagy an?lk?l.  Sz?val, bel?ptem a FB-on egy n?v?nyitejes csoportba, ?s ennek az ??mlesztett sajtnak? a k?pe fogadott, m?g aznap meg is csin?ltam. Nem kell hozz? tejk?sz?t?g?p, csak egy kist?lka, egy norm?l turmixg?p ?s egy l?bas a f?z?shez.  R?zs?n? Ill?s R?ka receptje, hidd el, ?rdemes kipr?b?lni.
Gyorsan elk?sz?l ?s rendk?v?l finom. Azzal egy?tt, hogy j?l kenhet?, egy el?g massz?v ?llapot? cucc.


Hozz?val?k:

  • 10 dkg (1 b?gre) zabpehely, itt F?ton a Cziffra Cekkerben beszerezheted
  • 5 dkg kesudi?
  • 3 b?gre v?z
  • 3 ev?kan?l kukoricakem?ny?t?, ?n barnarizslisztet haszn?ltam
  • 1 te?skan?l s?
  • 2 te?skan?l s?r?leszt?pehely, ami el is hagyhat?, de egyr?szt nagyon eg?szs?ges, m?sr?szt hozz?j?rul a sajtos ?zhez? itt F?ton a Cziffra Cekkerben beszerezheted
  • 1 te?skan?l ?r?lt paprika
  • 1 te?skan?l citroml? vagy ecet
  • 4 ev?kan?l k?kuszzs?r vagy ol?vaolaj (?n k?kuszzs?rt haszn?ltam, mert az a h?t?szekr?nyben megdermed)
  • extr?k: foly?kony f?st; fokhagymapor, kurkuma tetsz?s szerint, illetve, ha kem?nyebb, kev?sb? kenhet?, ink?bb haraphat? v?ltozatot szeretn?l, tegy?l hozz? 20 gr agar-agart

A kesudi?t n?h?ny ?r?ra be?ztattam f?l b?gre v?zbe a zabpelyhet pedig a k?sz?t?s el?tt ?gy f?l ?r?val m?sf?l b?gre v?zbe.


Ezt k?vet?en a harmadik b?gre vizet, ?ztatott cuccokat az ?ztat?v?zzel egy?tt, ?s a t?bbi hozz?val?t is bele?nt?ttem  a turmixg?pbe ?s alaposan ?sszeturmixoltam.


A kever?ket bele?nt?ttem egy l?basba ?s folytonos kavargat?s mellett meleg?tettem ?s f?ztem ? az eredeti le?r?st id?zve - n?h?ny percig, am?g ilyen "rebben?s", ?ssze?ll?s, ragacsos nem lett, kicsit, mint egy pisk?tat?szta.


Szilikonform?kba t?lt?ttem (persze, ez lehet m?anyag, vagy ?veged?ny vagy egy m?sik l?bas, amit kicsit kikensz ? ellapogattam a tetej?t. A konyh?ban hagytam kih?lni, majd betettem a h?t?szekr?nybe.


M?snap ett?k, ?s nincs mit tagadni, nagyon megszerett?k.





K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.


Folytats a blogon ... https://hogymegtudjuknezni.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s